A SEBÉSZ, A BULIFELELŐS ÉS AZ EX-JOBBIKOS - a Fidesz új, győri jelöltjei az önkormányzati választásokon
2019. július 12. írta: Rát Mátyás

A SEBÉSZ, A BULIFELELŐS ÉS AZ EX-JOBBIKOS - a Fidesz új, győri jelöltjei az önkormányzati választásokon

fidesz2019.jpgÖnkormányzati választások seregszemléje a Fidesz-istállóban: a jelenlegi képviselők közül nem áll rajtvonalhoz dr. Gancz Tamás, dr. Somogyi Tivadar és Kalmár Ákos. Helyettük érkezik dr. Szálasy László, Takács Krisztián és Hajtó Péter.

szalasy_laszlo.jpgGancz Tamás körzetében a szív-fa volt az utolsó, amit a képviselő hátrahagy az ott élőknek, szentimentális búcsúajándék. Beszédesebb fideszesek szerint elfáradt, a kvótákat már nem hozta, le kellett cserélni. Helyére sokáig Takács Krisztiánt szánták, az EP-kampányban őt lehetett is látni a körzetben bóklászni, de végül dr. Szálasy Lászlót indítják a 8-as rajtszámmal. Dr. Szálasy László baleseti sebész főorvos, 1993-tól az AUDI ETO KC csapatorvosa. Állítólag nem volt más, őt sikerült rábeszélni, mondván, a logó meg a kubatov-lista majd úgyis beviszi, Dézsi dokival meg majd elütik az időt egy kis szakmázással a közgyűlések alatt, a napirendekhez úgyis készül szamárvezető, mindenki előre megkapja, hogy melyikre hogyan kell szavazni.

takacs_krisztian.jpgDr. Somogyi Tivadarnak állítólag fentről szóltak, hogy most már eleget szolgálta a pártot, meg talán már ő maga is elfáradt, tisztes kort élt meg közéleti szereplőként, az unokáinak összegründolt egy jó kis vizes játszóteret a rendelőjével szemben, a Bisinger sétányon, nevét adta számos belvárosi épület elbontásához, számos műemlék lerombolásához, ideje tényleg szögre akasztani a köpenyt. Helyette egy ex-gárdistát, a győri elektropartik rendszeres látogatóját indítja a Fidesz, aki családi indíttatásra lépett be az oroszlánköpenyesek közé fiatalon. Takács Krisztián azután a Jobbik-ban futott be karriert, lett országgyűlési képviselőjelölt, polgármesterjelölt, és végül önkormányzati képviselő, valamint a Jobbik győri elnöke is. Egykori tanárai szerint viszont fiatalon még Orbán-hívő volt, és ha ez - vagy liblingje - valakinek nem tetszett, akár tanóra közepén is képes volt emelt hangon, kipirosodott arccal tanárait és diáktársait kioktatni. 2015-ig még úgy-ahogy aktív is volt a közgyűlésben jobbikosként, aztán szépen kezdett elhalkulni, majd szeptemberben kilépett a Jobbikból, és azzal együtt meg is szüntette a győri közgyűlésben a párt frakcióját, kiült függetlenbe. Bizonyára teljesen véletlenül épp akkor lett a Rómer múzeum új kommunikációs- és marketing csoportvezetője. Jobbikos forrásunk szerint személyes okai voltak a távozásának, mert a párton belül aspirált magasabb pozícióra, de mivel nem csináltak belőle megyei elnököt, úgy érezte, itt az ideje lépni, és keresni egy “jobb vevőt”. A közgyűlésben azóta semmilyen aktivitást nem mutatott, hangját sem lehetett hallani. Ja, és ahogy azt korábban írtuk, majdnem a 8-as rajtszámot kapta. Csakhogy a Somogyi doktor helyére kiszemelet ifjú fideszes valamiért mégsem vált jelöltté, így kapta Takács a 3-mas rajtszámot, mint ex-jobbikos túlélőművész.

hajtopeter.jpgKalmár Ákos sem hagyott mély nyomot a győri közéletben, hacsak azt nem vesszük, hogy 2015-ben a nevéhez fűződik egy kora reggeli rendkívüli közgyűlés zárt üléssé nyilvánításának indítványa. Ez volt az az ülés, amikor még Takács Krisztián jobbikosként egyike volt azon ellenzékieknek, akik követelték, hogy a fideszes városvezetés magyarázza meg az akkor bukó Quaestornál elhelyezett 1 milliárd forint közpénz ügyét. Helyére érkezik 6-os rajtszámmal Hajtó Péter. Az ő nevét talán többen ismerik, a Szentiváni Fesztivált is ő gründolta össze, de szervezett már olyan bulit is, ami miatt bekerült a város az országos médiába. Na nem azért, mert annyira jó buli volt, hanem azért, mert a Kiskútra szervezett buli miatt a környék lakói nem tudtak nyugodtan pihenni, ez a jó ember pedig “szépen” elküldte őket. De az emlékezetes Majka-koncert, illetve áram hiányában csak káromkodásokkal fűszerezett Facebook-élővideók sorát is az ő rendezvénye hozta az internet és a magyar nép asztalára. 

Érdekesség, hogy a NAV honlapján közzétett 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáján áprilisban 629. helyen szerepel egy Hajtó Péter nevű úriember. A lista nyilvános, bárki megtekintheti. Azt egyébként tudták, hogy az önkormányzati törvény szerint, akinek köztartozása van, az méltatlan az önkormányzati képviselői posztra?

Szóval ők lesznek a Fidesz új üdvöskéi az önkormányzati választáson. Lassan az az érzésünk, hogy már Borkaiék is lepkehálóval fogják a jelölteket.

Fotók forrása: facebook

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1414939708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása