GYŐRBEN CSÚCSRA ÉRT AZ ALBÉRLETI DÍJ? Jó hír a lakáskeresőknek
2019. augusztus 25. írta: BoldiG

GYŐRBEN CSÚCSRA ÉRT AZ ALBÉRLETI DÍJ? Jó hír a lakáskeresőknek

lakas_vilaggazdasag.jpg

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője elemezte a jelenlegi folyamatokat a Növekedés portálon.

A fővárosi, debreceni, pécsi, győri kiadó lakások bérleti díja az idei szezonban nem emelkedett, ami a szakértő szerint elsősorban a kínálatbővülés számlájára írható. Igaz, éves szinten enyhén drágultak a kiadó lakások.

Úgy tűnik, hogy a legélénkebb albérletpiaccal rendelkező nagyvárosokban tetőztek a bérleti díjak. Legalábbis erre utal, hogy az idei szezonban július vége és augusztus vége között nem történt áremelkedés Budapesten, ahogy az egyetemvárosnak számító Debrecenben, Pécsen, Győrben és Miskolcon sem volt drágulás a szóban forgó időszakban.

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondta: “Éves szinten azért feljebb mentek az árak, de visszafogott, egy számjegyű drágulás jellemezte az érintett városokat. A kereslet, az egy hirdetésekre jutó érdeklődések alapján az idei szezonban - júniusban, júliusban és augusztusban - erősebb volt az előző évekhez képest. A drágulást gátolta, hogy a magánszemélyek által kínált albérletek száma az érintett városokban 39-80 százalékkal nőtt egy hónap alatt, azaz a bérlők jóval szélesebb palettáról válogathattak” - tette hozzá.

Mi várható?

Balogh László szerint a mostani szezon alapján úgy tűnik, hogy komolyabb drágulás egyelőre nincs a szóban forgó városok albérletpiacán, mivel komoly mennyiségű kiadó lakás érkezett a piacra. Ráadásul a kínálat bővülése tovább fokozódhat, mivel a következő néhány hónapban több ezer olyan új lakást adhatnak át, amit befektetők vásároltak meg kiadási céllal.

Összességében az látszik, hogy most már éves szinten sincs komolyabb áremelkedés, ugyan vidéken még lehet érezhetőbb drágulás, mivel ott az árak is alacsonyabb szintről indulnak, de a bérlők “vásárlóereje” a végét járja. Sokan pedig az alacsony kamatozású lakáshitelek, az állami támogatások miatt pedig inkább a lakásvásárlás felé fordulnak.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8915023574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása