MEGINT FAGYILKOSOK GYŐRBEN! Hogy kapnának napszúrást!
2019. augusztus 29. írta: Smitt Róbert Író

MEGINT FAGYILKOSOK GYŐRBEN! Hogy kapnának napszúrást!

fagyilkos.jpg

Én úgy tudom, a szakemberek ( erdészek, kertészek) középiskolai, egyetemi képzésein az első óra tananyaga az, hogy vegetációban TILOS fát kivágni!

Hogy miért?

Mert a fa is élőlény! Adjuk meg neki azt a tiszteletet, hogy télen - hibernált állapotban-vesszük el az életét. Persze ez csupán valamiféle eszenciája annak, hogy a lombkorona számtalan állat, leginkább madarak élőhelye. Fészkeket pusztítunk el, fiókák életét oltjuk ki.
És azért, mert a fa a vegetációs időszakban oxigént termel, szűri a szennyezett városi levegőt, vizet párologtat és ezzel hűti a környezetét.
És nem mellékesen árnyékot ad!
Persze, ha lehetséges, ne vágjunk ki egyetlen fát sem, semmikor. Se télen, se nyáron! Főleg Győrben ne, ahol már így is hőgutát lehet kapni a belvárosban és a betonvályúvá minősített folyópartokon.

fagyilkos2.jpg

Ma ismét szép, egészséges fák estek áldozatul az elszabadult emberi butaságnak. A Rába partján a Kettős-hídnál estek neki a fagyilkosok a nyárfáknak. Távol minden épülettől, úttól, parkolótól. 

Más megyeszékhelyek (pl. Dunaújváros, Kaposvár) ( ahol pedig sokkal több a zöldfelület) óvják minden fájukat, bokrukat. Nem építenek be minden zsebkendőnyi területet társasházakkal.

Győrben társasházakat építenek a sírok mellé, az ártérbe, a kismegyeri csatatérre.

Ez a város, illetve az ilyenekre engedélyt adó vezetés vagy megbolondult, vagy már annyira elveszítette az önkontroll képességét, hogy mindenhatónak, istennek hiszi magát?

Állítsuk meg a fagyilkosokat végre.

Közben annyit megtudtunk, hogy a vízügy vágatta ki a fákat és a többsége beteg volt. De a legtöbb idős fa beteg. Tehát, ez nem indok. És nem voltak balesetveszélyes helyen. A vegetációs időszakban pedig csak közvetlen balesetveszély miatt szabadna kivágni őket.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4615029452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása