HOLNAP TELJESEN INGYENES GYŐRBEN A BUSZKÖZLEKEDÉS! Ha kirándulni megy, sokan ingyenesen tudnak vonatozni 
2019. szeptember 21. írta: BoldiG

HOLNAP TELJESEN INGYENES GYŐRBEN A BUSZKÖZLEKEDÉS! Ha kirándulni megy, sokan ingyenesen tudnak vonatozni 

busz.jpg

Az idei évben ismét Autómentes Nap, amikor nagyon helyesen próbálják az autósokat a tömegközlekedésre csábítani.

Hosszú távú célkitűzés, hogy rávegyük azokat a győrieket is a tömegközlekedés használatára, akik rendszeresen autóval járnak munkába, iskolába vagy kikapcsolódni, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ezzel is hozzájárulunk mindannyiunk egészségének és életminőségének javításához.

A rendezvényhez kapcsolódva HOLNAP, azaz szeptember 22-én Győr városában MINDENKI INGYENESEN utazhat a helyi buszjáratokon, üzemkezdettől üzemzárásig.

Sőt, már az éjszakai, ún. „Bagolybusz”-ok is nagyrészt, de nem mindegyik, díjmentesen közlekednek. Ezek esetén szeptember 22-én 0.55 – 2.15 óra között (a szombatról vasárnapra virradó éjszaka) közlekedik ez a járat.

Ennek útvonala:

911 Teleki László utca, színház – Széchenyi István Egyetem – Autóbusz-állomás (csatlakozás a Budapest felől érkező, S10-es jelzésű díjköteles vonathoz, valamint az Adyváros, Marcalváros, Ménfőcsanak, Győrújbarát felé induló 900-as jelzésű díjköteles autóbuszjárathoz) – Belváros – Újváros – Sziget – Révfalu – Kisbácsa – Bácsa – Sárás – Széchenyi István Egyetem – Belváros – Adyváros – Ipar utca, ÉNYKK Zrt.

FONTOS! Kizárólag a 911 jelzésűek vehetők igénybe díjmentesen!

A részletes menetrend >>itt<< letölthető.

És, hogy ne csupán a helyben közlekedők élvezhessék ezt a kedvezményt, a MÁV sem hagyja ebből a szempontból cserben bennünket holnap, az autómentes napon. 

Díjmentesen lehet a vasúton utazni egész nap, aki rendelkezik forgalmival. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. szeptember 22-én 0:00 – 24:00 óra között az Európai Autómentes Napon díjmentes utazási lehetőséget biztosít a MÁV-START Zrt. teljes szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán bármely viszonylatban, belföldi forgalomban a forgalmi engedéllyel rendelkező utasai részére.

A kedvezményt igénybe veheti a Forgalmi engedélyt bemutató gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Nem természetes személy részére kiállított forgalmi engedéllyel az utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

A kedvezmény kizárólag belföldi forgalomban, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Ha az utas feláras vonaton és/vagy 1. kocsiosztályon utazik, az utasnak az adott feláras vonatra érvényes felárat és/vagy a teljesárú kocsiosztály-különbözet díját meg kell fizetnie.

Ha az utas forgalmi engedélyt nem tud felmutatni vagy a forgalmi engedély nem a saját nevére szól, részére a teljes útvonalra az utast megillető kedvezményes árú menetjegyet pótdíj felszámításával kell kiszolgáltatni.

Szóval még egy lépést minden szolgáltató megtehetne, hogy legalább ezen a napon mindenki utazhasson ingyenesen, bármilyen tömegközlekedési eszközt vesz igénybe.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr115157604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása