AZ AUDI IS MEGSZÓLALT A BORKAI-ÜGY HATÁSÁRA: Először projektcéget vettek, nem céget
2019. október 13. írta: Smitt Róbert Író

AZ AUDI IS MEGSZÓLALT A BORKAI-ÜGY HATÁSÁRA: Először projektcéget vettek, nem céget

0426_audi_3.jpg

Az Audi kétszer vásárolt a bővítéséhez, egyszer egy projektcéget, amelyik rendezte a földügyletet is, majd később földterületet is vettek, de annak eladóját nem nevezték meg.

Nem földterületeket, hanem egy projektcéget vett meg az Audi első logisztikai központjának kialakításához. A központ bővítéséhez viszont vásároltak egy további földterületet 2014-ben – ezt közölte a Magyar Hang lap kérdéseire adott válaszában a győri Audi. Leszögezték: a földek már ipari területté minősítésük után kerültek hozzájuk, a minősítési eljárásban nem vettek részt, és nem befolyásolták azt.

A győri telekügyet a HVG tárta fel korábban részletesen, de a Borkai Zsolt győri polgármesterről az elmúlt héten nyilvánosságra került kínos felvételek újra felszínre hozták a kérdést, és további mozaikdarabok kerültek napvilágra. A 24.hu például kiderítette, hogy abból a luxemburgi cégből, ami a győri földeket felvásárló kft.-nek is tulajdonosa, az elmúlt nyolc évben összesen mintegy másfél milliárd forintot vettek ki a tulajdonosok.

A Magyar Hang megkereste a győri gyárat és a kérdéseikre az Audi Hungária Zrt. azt írta, hogy a logisztikai központjuk 2012-es megvalósításához nem vásároltak földterületet, hanem két évvel később egy céget vettek meg.

A vállalat egy nyílt pályázat során választott ki egy beruházót, aki megvásárolta a földterületet, és a kiírásban foglaltak szerint megépítette az Audi Hungaria külső Logisztikai Központját”– írták.

A logisztikai központ a győri ipari parkban épült fel, a terület és az épület tulajdonosa a beruházó lett, és később is ez a projektcég (A-K Projekt-Éplog Kft.) adta bérbe az Audi Hungariának, amíg az Audi meg nem vásárolta a társaságot 2014-ben.

Az Audi arról is írt a lapnak, hogy nem csak projektcéget, hanem 2014-ben földterületet is vásárolt az Audi logisztikai központjának bővítéséhez. Az eladót azonban nem nevezte meg az Audi. Elmondásuk szerint a telek megvásárlásakor a terület ipari célra hasznosítható területként volt besorolva és a megvásárlása előtti átminősítési eljárásban az Audi Hungaria nem vett részt.

Az Audi az Átlátszó által azonosított repülőre is kitért, mondván nem tudták kié a gép, amelyen a cég akkor vezetője, Thomas Faustmann is repült, amikor a fejlesztéseket a polgármester megmutatta a Szijjártó Péter miniszternek. 

(hvg)

Fotó: audi

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1615220266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása