Építsünk baromi nagy szállodát Győrbe?
2017. május 28. írta: Cseri Pál

Építsünk baromi nagy szállodát Győrbe?

Inkább nyilvánítsák védetté a Püspökerdőt!

hotel4.png

Pánik a városban!

A zöld területeket, különösen a Püspökerdőt féltő győriek ismét a vészharangot kongatják. És bizony nem alaptalanul.

Még 2014-ben, az előző önkormányzati ciklusban sikerült feltűnés nélkül átvinni a rendezési terv módosítások sokasága között egy szálloda építését a Püspökerdő déli részére, közvetlenül a Holt-Rábca partjára.

Az új pinnyédi hídhoz kapcsolódó körforgalmi csomópontban már ott a  lehajtó ( egyenlőre csak csonk, lezárva) amely majd ennek a területnek a megközelítését fogja lehetővé tenni.

‘Télen a mintegy 4 hektáros  területen kivágták a fákat, azóta eléggé lehangoló képet mutat a terület.

De miért is kell ide egy szálloda?   

hotel2.png

Az EYOF miatt megépült sportkomplexum-monstrum további hasznosítása azt célozza, hogy a területre újabb és újabb versenyeket szerveznek, illetve felkészülési helyszín lesz a hazai és esetleg külföldi sportolók számára. Az EYOF-ra érkező versenyzőket az olajgyár helyén épülő lakásokba és az egyetem kollégiumába fogják elszállásolni. De az EYOF után  a lakásokat értékesíteni fogja az OTP, a kollégiumba pedig beköltöznek a diákok…

Tehát a túlméretezett sporttelep kihasználásához tényleg kell egy közeli szálloda….

Két kérdés persze felvethető: Mekkora és hova?  

Ennek a 4 hektáros területnek a sorsa úgy tűnik, megpecsételődött! De az elhanyagolt, egyre iszaposabb Holt-Rábca partnak talán nem fog ártani egy kis rendrakás, és egy ember léptékű új szálloda sem akkora baj, ha épül oda….

A pánikot nem is ez okozza!

hotel_3.png

A képeken látható szálloda terve került nyilvánosságra! A „Püspökerdő Hotel” névre hallgató monstrum 15,8 ha erdőterület letarolását tenné szükségessé. És az ország legnagyobb szállodája lenne 540 szobával.

‘Mégis mi a csudának kellene egy ekkora monstrum Győrnek? És miért pont a város egyetlen, nagyobb erdőterületét akarják ismét megkurtítani…

A rémületet csak fokozza, hogy a terveket ugyanaz a TSPC nevű cég jegyzi, amelyik  a Dunakapu térre, a barokk épületek közé helyezett egy üveg dobozt ( Delikát ház) és amelyik nekünk adta  a Pulzus szobor nevű izét  szintén erre a térre…

Őszintén reméljük, nincs olyan elvetemült  befektető, aki ezt a monstrumot meg akarná építeni. Ha pedig a város ( Borkai) maga szeretné, nos azt a környezetvédők, ellenzéki pártok biztosan meg fogják támadni.

Talán ideje lenne a Püspökerdő védetté nyilvánítását végre elindítani, sürgetni.

Fotók: tspc.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5512545493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása