FÉNYESSÉGES? SETÉTSÉGES? Tisztelgünk Radnóti Ákoska győri alpolgi elméje előtt
2019. augusztus 24. írta: BoldiG

FÉNYESSÉGES? SETÉTSÉGES? Tisztelgünk Radnóti Ákoska győri alpolgi elméje előtt

adyvaros-radnotiakos-sotetseg.jpg

Dícsérő szavak Adyváros éltető erejű alpolgármesteréhez.

Nem is tudom mi lenne velünk győriekkel, de leginkább adyvárosiakkal, a mi naccerű alpolgármesterünk, Radnóti Ákos nélkül? Vagy legalábbis az ő világosságot adó életműve nélkül?  

Igen a giccs nyolcféle színárnyalatában világító ADYVÁROS feliratra gondolunk. Tudta a mi Ákosunk, hogy kell oda ez a remekmű. Ő már előre tudta biztosan, hogy eljő az a szép augusztusi este, amikor a Tihanyi Árpád út kandelláberei megmakacsolják magukat. 

És igen, bekövetkezett!

A Vasvári Pál út és a Szauter Ferenc út közötti szakaszon már napok óta nem adnak fényt ezek az elvetemült hórihorgas vasoszlopok. Legalábbis a Pláza oldalán. 

adyvaros-sotetseg02.jpg

Sötétség borult a mi alpolgink hőn szeretett városrészérére. Sötét a Pláza parkolója, sötét az úttest, sötét a járda. A kereszteződésben fehér pálcákkal tapogatóznak a autósok. A buszmegállóban várakozók folyton egymásnak ütköznek a nagy feketeségben. 

És van, mindig van valaki. akinek semmi sem tetszik! Takács András, az ellenzéki pártok e körzetben induló jelöltje szóvá is tette ezt a csekély problémát, hogy lassan egy hete sötét van. Mit is képzel ez az ellenzéki léhűtő.

adyvaros-sotetseg01.jpg 

Mostanában olyan igazi, nagyon sötét szokott arrafelé lenni. 

Ha gonoszok és rosszmájúak lennénk (de nekünk eszünkbe sem jutna ilyesmi) akkor most célozgathatnánk a mi Radnóti Ákosunk fejében lévő fényerő és az utcán tapasztalható setétség nagyfokú hasonlatosságára, amely az Adyváros felirat létesítését megalapozta.

De nem, mi ilyet nem teszünk...és nem is tehetünk! Hiszen Ákos ( és nevezzük mostantól Fényességes Ákosnak) jó előre gondoskodott a probléma megoldásáról. Hiszen ott az ő alkotása, életműve, dicsősége, az ADYVÁROS felirat ( óh mily egyszerű és mégis mély mondanivaló) és szórja a neon fényt szerte az utcába. Hol hupikék, hol hupizöld, majd hupisárga és hupifehér .....

......

...(elnézést, itt ment tönkre a retinám)....

Igen, Ákos megmentette Adyváros lakóit a setétségtől! 

Ezért szeretünk téged Ákos!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8415023028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása